اهمیت استفاده از کود مایع منگنز در کشاورزی و باغداری، به جایگاه عنصر منگنز به عنوان دومین عنصر حیاتی رشد گیاه بعد از کود آهن برمیگردد. منگنز یکی از نه ماده مغذی ضروری است، که گیاهان برای رشد به آن نیاز دارند. در واقع بسیاری از فرآیندهایی که در گیاه رخ میدهد یا باید رخ بدهد، به این ماده مغذی وابسته است. تشکیل کلروپلاست، فتوسنتز، متابولیسم نیتروژن و سنتز تعدادی از آنزیمها؛ تنها بخش کوچکی از کاربرد کود مایع منگنز در مراحل رشد و نمو گیاه است.
مانند هر عنصر دیگری، کمبود منگنز در بافت گیاه، میتواند عامل محدودکننده رشد گیاه باشد.کمبود منگنز در طیف وسیعی از گیاهان از قبیل؛ پیاز، چغندر، جعفری، کلم، گلکلم، گوجه فرنگی و کدو تنبل میتواند کیفیت و کمیت محصولات را تحت تأثیر منفی قرار دهد.
بارزترین فواید استفاده از کود منگنز برای گیاه عبارتند از:
- بهبود رنگ برگها و تغییر آن به سبز تیره در درختان نخل و سایر گیاهان؛
- فراهم کردن شرایط ایدهآل برای انجام فرآیند فتوسنتز توسط گیاهان مختلف؛
- کمک به بهبود فرآیند تنفس در گیاه؛
- بهبود تقسیمات سلولی و زایایی گیاه؛
- افزایش مقاومت گیاه در مقابل عوامل بیماریزای ریشه یا بخشهای دیگر گیاه؛
- تأمینکننده اسیدهای آلی طبیعی، سورفکتانتها، آنزیمها، اسیدهای آمینه، محرکهای زیستی و بافرها برای گیاه؛
- تحریک فرآیند متابولیسم نیتروژن در گیاه؛
- افزایش توان گیاه در تحمل تنشهای محیطی؛
- قابل استفاده در تمام طول سال و مراحل مختلف رشد و محصولدهی گیاه؛
- در ترکیب با منیزیم، روی و آهن، به یک کاتالیزور غذایی خوب و محرک فرآیندهای آنزیمی و بیوشیمیایی در گیاه تبدیل میشود؛
- عامل اصلی در سیستمهای مختلف بیولوژیکی از جمله جذب نیتروژن؛
- تحریک گیاه به جوانهزنی گرده، رشد لوله گرده و ازدیاد سلولهای ریشه؛
- عامل مهمی در تأمین ویتامینها برای کلروفیلسازی؛
دستور مصرف محلول پاشی
باغات: 2 لیتر در 1000 لیتر آب
زراعی: 1 لیتر در هکتار
نقد و بررسیها
پاکسازی فیلترهنوز بررسیای ثبت نشده است.